vrijdag 7 oktober 2016

Themaweek fruit

Deze week hebben heel wat kennis opgedaan rond het fruit, maar ook al een beetje kennisgemaakt met verschillende groenten:

Op dinsdag deden we een waarneming rond verschillende soorten fruit, we leerden enkele nieuwe namen en smaken kennen zoals de cavallon, ananas, mango,...We leerden bij dat niet al het fruit in BelgiĆ« gekweekt wordt, maar ook afkomstig is uit andere landen. 

Woensdag leerden we het gezelschapsspel boomgaard spelen, om ter snelst onze mandjes gevuld krijgen voor de raaf ons lekker vers fruit opeet. Dit spel vinden de kleuters superfijn! Wie weet speelt u ook eens dit spel tijdens onze  spelletjesnamiddag...plezier verzekerd!

Op donderdag brachten we een bezoekje aan de groenten en fruitwinkel in de parkstraat, daar hadden we een mooi overzicht van verschillende fruitsoorten. De fruitboer nam zijn tijd om al onze vragen te beantwoorden, we kochten er samen 2 cavallons die we op vrijdag verwerkten in onze fruitbrochetten.

Op vrijdag staken we alle handjes uit de mouwen om ons fruit te snijden, nogmaals dank voor de vele fruitsoorten die jullie meegegeven hebben met jullie kind! Het heeft gesmaakt! 

Bekijk gerust de leuke sfeerbeelden hieronder van tijdens onze fruitweek: